Поиск по этому блогу

пятница, 21 декабря 2012 г.

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a fost creat în temeiul Legii nr.21-XVIII din 18 septembrie 2009


Prezentare generală
Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a fost creat în temeiul Legii nr.21-XVIII din 18 septembrie 2009 pentru modificarea Legii nr.64-XII din 31 mai 1990 cu privire la Guvern, care a fost publicată în „Monitorul Oficial” nr.149 din 22.09.2009.

Potrivit Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.691 din 17 noiembrie 2009, ministerul are misiunea de a asigura realizarea prerogativelor constituţionale ale Guvernului privind elaborarea, promovarea şi realizarea politicii statului în domeniile raporturilor de muncă, retribuirii muncii, sănătăţii şi securităţii în muncă, dezvoltării resurselor umane şi ocupării forţei  de muncă, inclusiv orientării şi formării profesionale a populaţiei, migraţiei forţei de muncă, demografiei, parteneriatului social, asigurărilor sociale, asistenţei sociale, protecţiei sociale a persoanelor cu dizabilităţi,  protecţiei familiei şi a drepturilor copilului, asigurării egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, prevenirii violenţei în familie şi în bază de gen, prevenirii traficului de fiinţe umane, recepţionării şi distribuirii ajutoarelor umanitare acordate Republicii Moldova, avînd ca obiective finale asigurarea unui nivel de trai decent al populaţiei, pacea şi securitatea socială.

Efectivul-limită al aparatului central al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a fost stabilit în număr de 108 unităţi şi personal tehnic – 3 unităţi, cu un fond anual de retribuire a muncii conform legislaţiei în vigoare.


Noutăţi
20.12.2012Știri
O campanie de caritate a fost lansată de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Întreprinderea de Stat "Poșta Moldovei"
"Un cadou - o mie de zîmbete" este genericul campaniei de colectare a cadourilor pentru copii din familiile nevoiașe din Republica Moldova inițiat și desfășurat în perioada 20 decembrie 2012 -10 ianuarie 2013 de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei împreună cu Întreprinderea de Stat "Poșta Moldovei".
Campania este parte a acțiunilor desfășurate în cadrul Platformei civice de promovare și implementare pe larg a coeziunii sociale în țara noastră.
La conferința de lansare a campaniei "Un cadou - o mie de zîmbete", dna Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și-a exprimat încrederea că acțiunea va oferi multor familii dezavantajate din localitățile țării bucurii în ajunul sărbătorilor de iarnă.
"Știm bine că necesitățile actuale ale populației noastre pauperizate sunt mari, iar bugetul țării este încă departe de a răspunde tuturor necesităților. Din păcate, statul încă are potențial redus de acoperire a tuturor nevoilor familiilor, dar noi cu toții, cetățenii Republicii Moldova dacă ne vom uni eforturile am crește înzecit acest potențial", a accentuat dna ministru.
detaliat
19.12.2012Știri
Zilele de 25 decembrie 2012 și 31 decembrie curent vor fi zile de odihnă, iar 22 decembrie 2012 – zi lucrătoare
Guvernul a hotărît, în ședința sa de astăzi, că zilele de marți, 25 decembrie curent și luni, 31 decembrie 2012 vor fi zile de odihnă, iar sîmbătă, 22 decembrie curent – zi lucrătoare.
detaliat
19.12.2012Știri
Au avut loc consultări naţionale tripartite privind priorităţile legate de munca decentă şi de ocupare
La 18 decembrie 2012, Organizația Internațională a Muncii (ILO) în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova și partenerii sociali a organizat consultări naţionale tripartite privind priorităţile legate de munca decentă şi de ocupare. Acest eveniment face parte din inițiativa Națiunilor Unite pentru formularea principalelor îngrijorări și aspirații ale Republicii Moldova după 2015, un an care reprezintă termenul limită pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, pe care Moldova s-a angajat să le îndeplinească.

La consultările naţionale tripartite au participat în jur de 40 reprezentanți ai structurilor guvernamentale, sindicatelor și patronatelor. Participanții au identificat un șir de provocări, cu care se confruntă țara noastră și au propus măsuri în vederea redresării situației. Printre acțiunile - cheie se numără creșterea economică însoțită de sporirea locurilor de muncă, asigurarea unor condiții de muncă decentă, diminuarea muncii informale, dezvoltarea zonelor rurale, creșterea nivelului de ocupare în rândul tinerilor, etc.
detaliat
Arhiva noutăţilor

Комментариев нет:

Отправить комментарий