Поиск по этому блогу

среда, 2 января 2013 г.

Premierul Vlad Filat spune că argumentele aduse împotriva adoptării Legii antidiscriminare sunt false şi cinice.

Societate : La mulți ani, prieteni! Fiți voi înșivă și, neapărat, fericiți!
Dragi prieteni, stimați colegi, iată și ajunge la finele sale anul 2012. Deja în curând ceasurile noastre vor începe a număra zilele și lunile anului următor – 2013. Reflectând asupra zilelor din anul care a trecut e imposibil să nu observăm că pentru noi, pentru Centrul de Informații „GENDERDOC-M”, pentru întreaga comunitate LGBT și societate, în ansamblu, acest an nu a fost unul dintre cei mai proști. Noi și întreaga națiune au trăit și vremuri mai grele, însă niciodată n-am lăsat mâinile în jos, fiindcă de fiecare dată nutream speranța că ceea ce e mai bun e înainte.

   Drepturile omului : ONU a înmânat premii celor mai remarcabili apărători ai drepturilor omului din Moldova. Printre cei șapte premiați a fost și Centrul de Informații „GENDERDOC-M” și colaboratorul centrului A. Zavadovschi
Lunea trecută, la 10 decembrie, întreaga comunitate mondială a marcat Ziua internațională a drepturilor omului, aprobată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite încă în anul 1950. Sloganul campaniei anului 2012, propus de către înaltul for e următorul: „Vocea mea contează”.În cadrul sărbătoririi Zilei internaționale a drepturilor omului Organizația Națiunilor Unite a acordat premii anuale acelor persoane și organizații, datorită cărora noțiunea de „drepturi ale omului” în Republica Moldova nu rămâne a fi doar o expresie sunătoare și care pentru binele altora zi de zi se ocupă de o activitate dificilă și chiar periculoasă în vederea dezvoltării și apărării drepturilor omului.

   Drepturile omului : Drepturile LGBT – drepturile omului
La 10 decembrie, în Ziua internațională a drepturilor omului Centrul de Informații „GENDERDOC-M” în colaborare cu Universitatea Liberă Internațională a Moldovei (ULIM) a organizat o lecție publică cu subiectul „Drepturile LGBT (ale lesbienelor, gay-lor, bisexualilor și transgenderilor) – drepturi ale omului”.Lecția s-a desfășurat în Sala mică a Senatului universitar și a atras atenția a mai bine de 60 de studenți de la facultățile de Psihologie și Drept. Cu un cuvânt introductiv la cei adunați s-a adresat directorul Centrului colaborării internaționale ULIM Vitalie Budeci, care i-a felicitat pe toți cei prezenți cu Ziua internațională a drepturilor omului și a prezentat speakerii lecției

   Drepturile omului : În Ziua internațională a drepturilor omului vă vom aminti încă odată: indiferent cine ai fi, urmează să respecți drepturile tuturor cetățenilor
Deja nu o singură dată am scris despre faptul că Centrul de Informații „GENDERDOC-M” a început a se ocupa foarte serios de chestiunile legate de reglarea juridică a relațiilor dintre grupul LGBT și societate. Pe de o parte, desigur, asta se face pentru a demonstra și a apăra egalitatea în drepturi a persoanelor de orientare homosexuală și a transgenderilor cu restul cetățenilor, pe de altă parte însă, apărătorii drepturilor omului, pur și simplu, sunt nevoiți să se apere de atacuri, insulte, acțiuni și declarații cu caracter discriminatoriu, violență, șantaj și alte nelegiuiri. Se ajunge până acolo încât își permit să spună ceva „în plus nu numai cetățenii de rând, dar și reprezentanții elitei politice, ale căror cuvinte și opinii au o influență mare asupra societății.

   Drepturile omului : De problemele persoanelor transsexuale în Moldova se preocupă funcționarii de nivel înalt
La începutul lunii noiembrie apărătorilor drepturilor omului le-a apărut speranța de a obține un câștig de cauză în instanța de judecată în dosarul cu privire la schimbarea actelor de identificare pentru transsexuali. După cum ne-a relatat coordonatorul programului „Lobby și Advocacy” pe lângă Centrul de Informații „GENDERDOC-M” Angela Frolov, prin intermediul ONG-ului au depus cerere în instanța de judecată două persoane transsexuale, însă, în baza datelor Curții Supreme de Justiție există și alte dosare analogice. Iar aceste procese se întind pe o durată lungă, fiindcă legislația națională e ambiguă în acest sens și nu prevede niște acțiuni și norme clare în cazul respectivelor adresări ale cetățenilor.

   Societate : Christmas Avenue La Köln s-a deschis primul iarmaroc-gay de Crăciun
La cele zece iarmaroace de Crăciun din Köln s-a mai adăugat încă unul – Christmas Avenue, organizat de către reprezentanții comunității LGBT. El s-a deschis la 26 noiembrie în cartierul-gay al orașului, un departe de piața Rudolfplatz și va continua până la Crăciun, 24 decembrie. Primarul orașului Köln Manfred Wolf a salutat acest eveniment și și-a exprimat speranța că noul iarmaroc va trezi un interes sporit printre orășeni și turiști și va deveni unul tradițional, ca și anuala paradă-gay.

   Vizite : Anastasia DANILOVA: Poate va veni și ziua ceea când și „GENDERDOC-M” va putea să găzduiască în Republica Moldova o mare conferință europeană LGBT
Dar astăzi vă voi relata cu privire la Conferința anuală ILGA-Europe care a avut loc în perioada 18 – 21 octombrie la Dublin. Tema conferinței a fost mai mult decât actuală „Promovarea egalității în drepturi a LGBT în timpuri mai dificile în ceea ce privește economia”. Criza economică nu a ocolit cu valul său sectorul neguvernamental și bugetele mai multor organizații LGBT europene s-au redus considerabil. Despre cum să continue activitatea lor în domeniul apărării drepturilor omului și să aleagă prioritățile în mod corect au discutat 235 de participanți în decursul celor trei zile și jumătate cât a durat conferința la Dublin.

   Activitati : „GENDERDOC-M” face tot posibilul pentru ca deja astăzi polițiștii să-i protejeze pe toți fără excepții
Deja în mai îndepărtatul an 2006 colaboratorii organizației neguvernamentale „GENDERDOC-M” au organizat primul training pentru polițiști. După această experiență de familiarizare a reprezentanților organelor de păstrare a ordinii publice cu drepturile fundamentale ale omului, ale căror parte inalienabilă sunt și cele ale comunității LGBT (gay, lesbiene, bisexuali și transgenderi) practicile respective n-au încetat, deși în anii următori după acel seminar a mai fost posibil, din păcate, doar o singură dată a aduna un grup de colaboratori ai poliției. Din acest considerent, ca și cu șase ani în urmă, pentru colaboratorii organelor de păstrare a ordinii publice subiectul asigurării securității și respectării drepturilor comunității LGBT e unul nou și la fel de actual.

   Cultură și sport : Au apărut primii semifinaliști în competițiile de armwrestling pentru fete
Vă vom aminti faptul că nu demult noi am anunțat despre lansarea competițiilor de selectare a fetelor pentru participarea într-un așa gen de sport cum e armwrestling-ul. Sensul acestei măsuri rezidă în faptul ca la competiția semifinală, care va avea loc în cadrul seratei de revelion la 27 decembrie să alegem un grup de fete în număr de 4 – 6 persoane, care ar concura în cadrul festivalului „Curcubeul peste Nistru”, preconizat pentru luna mai 2013, pentru premiul întâi și cupa Centrului de Informații „GENDERDOC-M”.

   Societate : O fiică de zece ani ai unor părinți homosexuali din California a primit de la Barack Obama răspuns la scrisoarea sa
O fetiță de zece ani din California, educată de către doi tați, a trimis o scrisoare președintelui SUA Barack Obama pentru a-i mulțumi pentru susținerea acordată familiilor formate dintre persoane de același sex.

   Drepturile omului : Organizaţia Naţiunilor Unite a condamnat execuţiile extrajudiciare în bază de orientare sexuală şi identitate gender
Coaliţia internaţională a organizaţiilor din domeniul apărării drepturilor omului salută votul istoric de la 20 noiembrie 2012 în cadrul Comitetului al treilea al Adunării Generale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. În baza rezultatelor votului a fost adoptată o rezoluţie care condamnă execuţiile extrajudiciare, în masă sau arbitrare. Adunarea generală şi-a mai confirmat adeziunea faţă de universalitatea drepturilor omului prin includerea în rezoluţie – pentru prima oară de când ea a fost adoptată – a noţiunii „identitate gender”.

   Activitati : Centrul de Informații „GENDERDOC-M” își va extinde geografia și va diversifica metodele de lucru cu persoanele BSB de vârsta a treia.
Cu părere de rău, nimeni nicăieri nu se ocupă de instruirea în ceea ce privește lucrul cu BSB (bărbații care practică sexul cu bărbați) de vârsta a treia. Nu există și nici un fel de elaborări sau materiale referitor la experiența într-un astfel de domeniu. Din acest motiv Centrul de Informații „GENDERDOC-M” și-a luat asupra sa grija de gay-ii de vârsta a treia și, deja de câțiva ani la rând, merge pe calea sa spre persoanele care cer o atenție și susținere deosebită. Și rezultatele, după cum se spune, sunt încurajatoare.

   Drepturile omului : Mitropolia Republicii Moldova a decis că locul homosexualilor nu e prin spitale, școli și instituțiile de alimentație publică
Mitropolia Moldovei nu vrea să-i vadă pe homosexuali în școli, spitale și în domeniul alimentației publice. Slujitorii cultelor preconizează să trimită o scrisoare corespunzătoare la comisia juridică a parlamentului pentru a cere introducerea de completări în Legea cu privire la asigurarea egalității referitor la lipsirea persoanelor homosexuale de dreptul de a lucra în instituțiile sus-menționate.

   Drepturile omului : PERSOANELE LGBT TREBUIE SĂ SE BUCURE DE DREPTURI EGALE
În replica la iniţiativa Bisericii Ortodoxe de a modifica Legea cu privire la asigurarea egalităţii cu drept scop să interzică persoanelor LGBT să activeze în domeniul educaţiei, serviciilor medicale şi alimentaţiei publice, Director Executiv Amnesty International Moldova Cristina Pereteatcu a spus următoarele:

   HIV/SIDA si BST : În Republica Moldova a fost dat startul unui nou proiect prevăzut pentru bărbații de vârsta a treia care practică sexul cu bărbații
De la începutul lunii septembrie Centrul de Informații „GENDERDOC-M” realizează un nou proiect cu denumirea „Activitatea organizațional-instructivă cu BSB de vârsta a treia: răspunsul nostru pentru HIV/ SIDA”. Principalul scop al proiectului: promovarea practicilor ce țin de un comportament sexual protejat în mediul bărbaților care au atins vârsta de 45 de ani și mai sus și practică sexul cu bărbații (BSB).

   Drepturile omului : Rațiunea a triumfat: judecătorii au confirmat faptul că filmul despre gay „nu atacă normele sociale, morale și etice” a societății noastre
Câțiva ani în urmă regizorul moldovean Marin Turea a filmat patru pelicule de scurt metraj, care relatează despre fenomenul discriminării în țara noastră. Proiectul numit „Drepturile omului pe ecran”, a fost consacrat problemelor de justiție, ale societății civile, persoanelor cu dizabilități și minorităților sexuale. Încă în data de 15 decembrie 2010 s-a preconizat a demonstra filmul despre cum trăiesc în Moldova persoanele de orientare homosexuală prin exemplu uneia dintre ele. Însă, aflând despre intenția canalului public de a demonstra un „astfel” de video, „opinia publică”, și, mai exact, liderii religioși au declanșat un adevărat război.

   Vizite : „GENDERDOC-M” rămâne a fi un centru de resurse pentru organizațiile LGBT din spațiul postsovietic
Doar în luna iunie colaboratorii Centrului de Informații „GENDERDOC-M” la rugămintea donatorilor noștri și partenerilor de peste hotare au fost în vizite de lucru în două țări – Armenia și Belorusia, unde au acordat suport organizațiilor LGBT în dezvoltarea lor organizațională și activitatea de lobby a drepturilor persoanelor de orientare homosexuală.

   Drepturile omului : Un „NU” hotărât legilor homofobe! Sau pentru ce au protestat ONG-urile de la Chișinău în fața Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova
Reprezentanții a trei organizații – „GENDERDOC-M”, Amnesty International Moldova și Hyde Park la 2 iulie au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei Ucrainei în Republica Moldova. În acest mod apărătorii drepturilor omului și-au exprimat solidaritatea lor cu comunitatea LGBT din Ucraina, care militează împotriva proiectului de lege cu privire la interdicția așa-numitei „propagande a homosexualității” în Ucraina, care poartă în sine amenințarea libertății întrunirilor pașnice și autoexprimării.

   Drepturile omului : Vlad FILAT: „Lupta cu fenomenul discriminării în toate formele sale și în cazul oricăror comunități vizate constituie o prioritate pentru guvernul Republicii Moldova”
„La 25 mai 2012 Guvernul Republicii Moldova a prezentat Comisiei europene versiunea înnoită a celui de-al treilea Raport despre succesele cu privire la implementarea Planului de acțiuni pentru liberalizarea regimului de vize Republica Moldova – Uniunea Europeană, prin asta finalizând implementarea deplină a celor 42 de măsuri legislative ale primei etape. Rezultatele primei etape, obținute în mai puțin de jumătate de an confirmă intenția fermă a Republicii Moldova a-și îndeplini angajamentele luate în fața propriilor cetățeni și a partenerilor europeni. Colaborarea strânsă cu organizațiile europene și statele-membre ale UE a dat o direcție corectă eforturilor comune și acțiunilor coordonate tuturor structurilor naționale responsabile”, despre asta se spune în declarația primului ministru al Republicii Moldova Vlad Filat.

   Drepturile omului : CEDO a confirmat faptul că gay-ii și lesbienele în Republica Moldova constituie un grup discriminat, iar drepturile comunității LGBT sunt parte indispensabilă a drepturilor omului, în general
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a recunoscut ca fiind nelegitimă interdicția manifestației pașnice, preconizate în cadrul programului pride-ului „Curcubeul peste Nistru – 2005”. Urmează ca autoritățile țării noastre să achite o compensație Centrului de Informații „GENDERDOC-M” în valoare de mai bine de 11000 de euro.

   Religie : Patriarhia Moscovei urmează să se clarifice cu păcatele propriei turme și cu ale sale, și să nu ispitească Mitropolia Moldovei
Moscovei a îndemnat autoritățile Republicii Moldova să introducă schimbări în Legea cu privire la asigurarea egalității pentru a preveni „propaganda perversiunilor sexuale”, la care sinodul cataloghează și homosexualitata, transmite site-ul „eNews.md”.

   Societate : De ce se teme episcopul și câțiva dintre politicieni care se închină crucii nu atât de pe Biserică, cât de pe Cremlin?
În decursul ultimilor două săptămâni pe agenda opiniei publice a figurat subiectul adoptării a două legi-cheie pentru viitorul Republicii Moldova. Una dintre aceste legi vizează drepturile minorităților, inclusiv și cele sexuale. Alta se referă la reformarea centrului care, pe lângă multe altele, urmează să se lupte cu corupția și criminalitatea organizată.

   Vizite : Congresmanii americani pledează împotriva legilor și deciziilor homofobe
În perioada 23 – 26 aprilie directorul executiv al Centrului de informații „GENDERDOC-M” Anastasia Danilova a luat parte la turul advocacy, organizat pentru apărătorii drepturilor omului din trei țări – Moldova, Ucraina (organizația „Tocika oporî”) și Rusia (organizația din Sankt-Petersburg „Vâhod”) – de către Consiliul pentru egalitatea globală și de către Fondul unei societăți deschise.

   Drepturile omului : Despre Ziua internațională de combatere a homofobiei, ilustratele comemorative și Legea cu privire la asigurarea egalității
La 17 mai în întreaga lume e marcată Ziua internațională de combatere a homofobiei. În fiecare an și apărătorii drepturilor omului din Moldova pregătesc într-un fel un program de acțiuni cu care vor să le amintească funcționarilor din țara noastră și întregii societăți că minoritățile sexuale sunt cetățeni cu drepturi egale ai patriei lor.

   Drepturile omului : Victorie strategică grandioasă pentru persoanele transgen din Republica Moldova
Astăzi Curtea de Apel Chişinău a emis hotărâre care permite persoanelor transgen schimbarea actelor de identitate, şi anume certificatului de naştere, în conformitate cu sexul dorit (femeie sau bărbat). Acum corecția sexului în acte este posibilă în baza diagnosticului “transsexualism (formă nucleară)”, eliberat după o examinare psihiatrică profundă și detaliată fără necesitatea intervenţiilor chirurgicale.

   Drepturile omului : GENDERDOC-M îi cere Preşedintelui Parlamentului d-lui Marian Lupu scuze publice pentru declaraţiile homofobe.
Reprezentând interesele persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgen) din Moldova, Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M” îi cere Preşedintelui Parlamentului d-lui Marian Lupu scuze publice tuturor persoanelor homosexuale din Republica Moldova, pe care d-l Lupu le-a insultat şi le-a lezat demnitatea umană prin declaraţiile homofobe făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” la postul PROTV la data de 21 mai 2012.

   editia 11, 2012 : Ceremonia de închidere a pride-ului: un eveniment oferind o speranță pentru timpuri mai bune
Cel de-al unsprezecelea la număr festival „Curcubeul peste Nistru” s-a încheiat pe neașteptate de repede. Practic a rămas doar să se anunțe doar închiderea oficială și să se facă totalurile concursului artiștilor travesty.

   editia 11, 2012 : Conform opiniei liderilor religioşi şi politici în societatea noastră nu există discriminare, însă nu ştim de ce despre ea se trâmbiţează în arta noastră
După cum s-a vorbit şi s-a scris nu o singură dată, ultima zi a pride-ului a fost dedicat artei cinematografice şi teatrului. „Maratonul documentar”, care a inclus demonstrarea a două filme şi vizionarea unui spectacol, şi-a luat startul la 12 mai, sâmbătă şi a fost disponibil tuturor doritorilor. Deosebit de interesantă a fost această activitate prin faptul că după fiecare vizionare s-a preconizat o discuţie cu creatorii acestor producţii cinematografice. Însă nici un reprezentant al mişloacelor de informare în masă n-a venit la măsura respectivă.

   editia 11, 2012 : Ziua a doua: împreună cu Dumnezeu împotriva homofobiei, pentru o viață fericită
În ziua a doua a festivalului „Curcubeul peste Nistru – 2012” a fost una interesantă și diversă. În programul respectivei zile au fost incluse și procedura împărtășaniei și a cununiei, Pride house-ul și recepția în cinstea zilei de naștere a Centrului de Informații „GENDERDOC-M”. La moment vom încerca să vă relatăm mai în detaliu cum a derulat fiecare din aceste activități.

   editia 11, 2012 : Deschiderea solemnă a festivalului: premierea pentru toleranță și pentru curaj, travesty-show și serată festivă
Cu toate că cel de-al XI-lea festival „Curcubeul peste Nistru” și-a luat oficial startul încă de cu joi dimineața, toți așteptau cu nerăbdare deschiderea lui solemnă, preconizată pentru seara aceleiași zile.

   editia 11, 2012 : „Biblioteca vie” și încă ceva ce-i necesar pentru dărâmarea stereotipurilor
Ținând cont de marea nedorință a oaspeților și participanților pride-ului de a se întâlni cu reprezentanții mass-media, organizatorii festivalului „Curcubeul peste Nistru – 2012” au conceput majoritatea așa-numitelor activități de ordin social ca fiind de tip închis. Una dintre aceste activități a fost și proiectul „biblioteca vie”.

   editia 11, 2012 : În acest an „Curcubeul peste Nistru” s-a lansat în forma unui drapel în culorile curcubeului: în Moldova a apărut simbolul unității și păcii
În prima zi a pride-ului, la 10 mai, în curtea din fața oficiului Centrului de informații „GENDERDOC-M” s-au adunat o mulțime de oameni. Toți ei au venit la inaugurarea unei plăci comemorative, consacrate victimelor homofobiei. La momentul de față respectiva placă comemorativă arată ca un triunghi metalic în care e montat un fragment nu prea mare de granit. Însă, după cum afirmă președintele organizației în cauză, Alexei Marcicov, în viitor monumentul va suporta careva schimbări. Care vor fi ele, nu vă putem spune, căci proiectul se află în proces de elaborare. Din acest motiv se mai pot produce mai multe schimbări vis-a-vis de conceptul său.

   editia 11, 2012 : Uniți pentru egalitate, acționăm! E genericul care va reuni în acest an participanții și oaspeții celui de-al XI-lea festival „Curcubeul peste Nistru”
În ziua de marți, 8 mai, reprezentanții Centrului de Informații „GENDERDOC-M” au organizat o conferință de presă la care au prezentat programul următorului festival „Curcubeul peste Nistru”.

   Drepturile omului : Legea antidiscriminare, o lege pentru fiecare
Un interviu cu Romaniţa Iordache, expertă a Comisiei Europene pentru România în problematica antidiscriminare.

   Drepturile omului : Apelul asociaţiilor cetăţenilor moldoveni din Italia: "Susţinem legea anti-discriminare"
31 de asociaţii ale moldovenilor din Italia au trimis o scrisoare conducerii Republicii Moldova, în care de declară de acord cu legea anti-discriminare, în dezbatere în acest moment la Chişinău. Promotorul acestei iniţiative este asociaţia "Baştina" din Padova.

   editia 11, 2012 : Festivalul „Curcubeul peste Nistru – 2012” începe cu arborarea drapelului în culorile curcubeului
În prima zi a festivalului „Curcubeul peste Nistru – 2012” în curtea oficiului Centrului de Informații „GENDERDOC-M” va avea loc ceremonia de deschidere a plăcii comemorative „Victimelor homofobiei” – un triunghi metalic în care se conține un fragment dintr-o piatră de granit de la gay-monumentul de la Amsterdam. Tot aici, pentru prima dată în istoria mișcării comunității LGBT din Moldova va fi arborat drapelul în culorile curcubeului.

   editia 11, 2012 : Șase dintre cele mai cunoscute dive-travesty din Belorusia, Rusia și Ucraina vor concura pentru titlul de Super Star „Miss Flawless Queen – 2012”
Imediat după Sărbătorile de Paști a avut loc următoarea ședință a comitetului organizatoric al pride-ului „Curcubeul peste Nistru – 2012”, la care au fost analizate cererile de participare la concursul „Miss Flawless Queen – 2012”. Necătând la faptul că la competiție au fost invitate doar acei participante care au câștigat anterior unul dintre titlurile de miss sau vice-miss, căci de astă dată lupta va fi pentru nominația Super Star „Miss Flawless Queen”, ne-au venit nu puține cereri de a participa la concurs. Printre solicitanți se numără și artiști, care niciodată n-au participat la parada chișinăuiană a divelor-travesty.

   Drepturile omului : Foști comuniști nu există, ei sunt ca și cameleonii, își schimbă doar culoarea
În preajma sfintelor sărbători de Paști a avut loc o întâlnire a președintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti cu președintele Partidului socialiștilor Igor Dodon. Pe parcursul discuției Igor Dodon a amintit domnului Nicolae Timofti despre prevederile „Testului de statalitate”, acceptat în întregime de către candidatul la funcția de președinte. În mod special, Dodon s-a referit la punctul despre apărarea valorilor creștine ale societății noastre. Conform spuselor lui, șeful statului urmează să fie garantul tradițiilor spirituale și a echilibrului social, de asemenea, să-și aplece urechea la glasul poporului, care pledează categoric împotriva liberalizării și propagandei modului homosexual de viață în Republica Moldova.

   Drepturile omului : Filat: Argumentele aduse împotriva Legii antidiscriminare sunt cinice. Sintagma "orientare sexuală" rămâne
Premierul Vlad Filat spune că argumentele aduse împotriva adoptării Legii antidiscriminare sunt false şi cinice. Şeful Executivului afirmă că în cadrul întâlnirii cu sfântul Sinod, de săptămâna trecută, au fost explicate anumite detalii cu referire la acest proiect de lege. De asemenea, Vlad Filat dă de înţeles că acest proiect va fi susţinut de Parlament. Declaraţiile au fost făcute pentru Europa Liberă.

   Drepturile omului : Oleg Efrim: Unele forţe politice, dar şi anumiţi exponenţi ai Bisericii, au distorsionat mesajul Legii Antidiscriminare
- În prezent, Guvernul se pregăteşte să depună din nou în Legislativ proiectul Legii Antidiscriminare, retras acum un an. Proiectul este criticat dur de unele componente ale bisericii, dar şi de forţe politice.

Комментариев нет:

Отправить комментарий